Scoala de Shiatsu
Detalii

Întrebări frecvente

Cursul se adresează în egală măsură atât terapeuţilor cu experienţă cât şi celor interesaţi să practice Shiatsu pentru familie şi prieteni sau doar ca autotratament.

Studiile medicale nu sunt necesare pentru acest curs. Toate reperele anatomice şi toate cunoştinţele de fiziologie umană care vă sunt necesare într-un tratament Shiatsu vor fi prezentate la acest curs. 

Da. Foarte frecvent îmi este mai uşor să lucrez cu cursanţi care nu au deja formare în masaj decât cu cei care practică de multi ani pentru că trebuie să corectez atitudini şi obiceiuri care nu sunt compatibile cu Shiatsu pe care îl predau eu. După ce lucrezi mulţi ani din fortă musculară, este mai greu, dar nu imposibil sa descoperi fermitatea.

Voi preda un stil (post)modern de Shiatsu în care tratamentul se desfăşoară la masa de masaj şi aplicarea de presiune este fundamentată preponderent pe medicina modernă. Liniile de tratament se suprapun aproximativ pe traseele meridianelor energetice dar nu vom propune puncte predefinite de tratament pentru afecţiuni specifice. Selecţia punctelor se face prin evaluare palpatorie, tehnicile de evaluare sunt camuflate în tehnici de masaj clasic, dar efectuate la viteză şi frecvenţă mai reduse care să permită analiza consistenţei ţesuturilor. 

Să înveţi să lucrezi fără forţă musculară. Don’t do Shiatsu, be Shiatsu!

Cunoştinţele medicale nu sunt necesare pentru participarea la curs. Toate informaţiile sunt prezentate de la nivelul de bază, toate reperele anatomice sunt explicate, toate principiile de lucru sunt introduse de la nivelul de începător.

Nu există cerinţe speciale în privinţa ţinutei de curs. Se recomandă o ţinută lejeră şi eventual o pereche de incălţări de interior care să vă permită să vă descălţaţi uşor şi să vă întindeţi pe masă.  Atmosfera de curs este foarte relaxată, foarte casual.

La completarea cursului, se eliberează diplomă de absolvire pe care sunt menţionate durata pregătirii, numărul de ore şi perioada de desfăşurare, numele instructorului. Diploma nu este recunoscută oficial.

Te rog să completezi formularul de înscriere de pe site sau să mă contactezi pe WhatsApp la 0721,415.315 să soliciţi o factură proforma pentru înscriere. După confirmarea primirii avansului sau a taxei de curs, voi trimite un mesaj de confirmare a înscrierii.

Sigur! Detaliile privind termenele de plată se stabilesc individual cu fiecare cursant(ă) în funcţie de posibilităţile sale financiare.

Bună!

Despre mine

Am absolvit Facultatea de Medicină, secţia Fiziokinetoterapie din cadrul UMF Carol Davila, Bucureşti în 2001 şi un curs de specializare în Shiatsu la The Shiatsu Clinic and School din Iowa City în 2002. Reîntors în ţară, în ultimii douăzeci de ani am alternat activitatea de predare de cursuri de masaj shiatsu cu administrarea unui business de familie. De asemenea, m-am implicat în promovarea masajului Shiatsu în România prin organizarea de cursuri predate de mentorii mei în Shiatsu din Statele Unite. De câţiva ani, lucrez la o carte care va documenta istoria Shiatsu în contextul amplu al istoriei medicinei în Asia de Sud-Est.

Viorel Mihai, cursuri de masaj Shiatsu
Contact

Formular de Contact

Curs de masaj Shiatsu la Centrul Shakti, Bucureşti, 2023

Distribuire Reţele Sociale

Dacă ţi-a plăcut ceea ce ai citit, te rog să distribui această pagină! Mulţumesc!